Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΧΘΕΣ Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΞΗΣ:

1) ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΙΘΑΝΕΣ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

2) Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΠΥΒ ΚΜ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

Σήμερα 24/08/2011, συναντήθηκε το ΔΣ της ΕΠΥΒ ΚΜ με την σύμβουλο του Υπουργού κ. Καστανίδη Χ. στο πολιτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη και κατέθεσε υπόμνημα προς τον Υπουργό.
Σε αυτό επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας για σταθερή σχέση εργασίας και μετατροπή του ΒσΣ από πρόγραμμα σε υπηρεσία. Η σύμβουλος δεσμεύτηκε ότι θα το διαβιβάσει την Παρασκευή στον Υπουργό και σύντομα θα έχουμε απάντηση.


ΕΠΥΒ ΚΜ                                                                                                                  24/08/2011
ΕΝΩΣΗ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                               
                                                                                        
                                                                                          ΠΡΟΣ:
                                                        ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Καστανίδη Χ.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Κ. Υπουργέ,
Το Βοήθεια στο Σπίτι με 4000 περίπου εργαζόμενους, που έχουν προσληφθεί όλοι μέσω ΑΣΕΠ, έχουν χτίσει μόνοι τους εδώ και όσα χρόνια το πιο ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτείας  απέναντι στον πολίτη και παρά το γεγονός ότι πληρώνονται μιάμιση φορά το χρόνο, συνεχίζουν να προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε 100.000 περίπου ηλικιωμένους και ΑμεΑ. Μετά από 9 χρόνια εμπειρίας οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι παραμένουν όμηροι σε  Επιχειρήσεις των Δήμων (που τόσα προβλήματα έχουν δημιουργήσει  στην ομαλή λειτουργία  παροχής υπηρεσιών), ενώ θα έπρεπε να είχαμε ήδη  ενταχθεί  στις  κοινωνικές υπηρεσίες τους όπως άλλωστε προέβλεπε και η συμφωνία με την ΕΕ.
Όμηροι λοιπόν, της πολιτικής  αναλγησίας  αφού μέχρι σήμερα καμία πολιτική βούληση δεν τόλμησε να κάνει αυτό που προβλεπόταν και αυτό που δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι και ως πολίτες. Την θεσμοθέτηση, δηλαδή, της υπηρεσίας για την εξασφάλιση από την πολιτεία σταθερής φροντίδας προς την Τρίτη ηλικία και την εξασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος όλων των εργαζομένων.
Κ. Υπουργέ, τα αιτήματα του Βοήθεια στο Σπίτι είναι:
1.       Το πρόγραμμα με δέσμευση (συμφωνία της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση) να γίνει υπηρεσία.
2.       Οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί  όλοι από ΑΣΕΠ και που καλύπτουν αναπόδεικτα πάγιες και διαρκείς ανάγκες ( με συνεχόμενες συμβάσεις, χωρίς ούτε μια μέρα κενό επί τόσα έτη) δικαιούνται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Με δεδομένο ότι το Βοήθεια στο Σπίτι φροντίζει τους ηλικιωμένους και ΑμεΑ  της χώρας μας εξασφαλίζοντας  την αποφυγή εγκλεισμού τους σε Ιδρύματα, καθώς επίσης και την  παραμονή τους στο φυσικό περιβάλλον παρέχοντάς τους αξιοπρεπή διαβίωση και μη αφήνοντάς τους στο έλεος της τύχης τους (ειδικά όταν μιλάμε για Περιφέρεια), πόσα επιχειρήματα και πόσους λόγους  θα χρειαζόταν ακόμα για να κάνει η πολιτεία κάτι που είναι αναγκαίο;
Κι όμως ενώ από το 2006 θα έπρεπε να έχουμε ενταχθεί στις κοινωνικές  υπηρεσίες των Δήμων, και  η πολιτεία με την ΚΕΔΚΕ  να εξασφαλίσουν την σταθερή χρηματοδότηση της Βοήθειας στο Σπίτι, συρθήκαμε τόσα χρόνια από τότε, με την ελπίδα να χρηματοδοτηθούμε από την ΕΕ, χωρίς να εξασφαλιστεί καν το εργασιακό μας μέλλον!!!! (μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου). Αντί αυτού είδαμε να γίνονται νομοθετικές ρυθμίσεις  για άλλες κατηγορίες εργαζομένων ενώ σε εμάς πρέπει να επικαλείται και να εφαρμόζεται ο περιορισμός του νόμου.
Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι  η μοναδική λύση είναι:
Ø  Η πολιτεία και η ΚΕΔΚΕ να συμφωνήσουν για σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση όλων των δομών και να εντάξουν όλους τους εργαζόμενους  που ήδη απασχολούνται, στις κοινωνικές επιχειρήσεις των Δήμων, ώστε το 2012, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι να γίνει επιτέλους υπηρεσία της πολιτείας και όχι κοινωνική εταιρία του ιδιωτικού κανιβαλισμού.
Όπως εξηγήσαμε σε εσάς  αλλά και διεξοδικότερα και στους συνεργάτες σας, οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση του τύπου χρηματοδότηση από την ΕΕ σε άλλες δράσεις , σημαίνει απλά τη διάλυση του ΒσΣ και τη διάλυση των εργαζομένων.
Κ. Υπουργέ, πιστεύουμε ότι έχετε την αποφασιστικότητα που χρειάζεται για να το πετύχετε. Πιστεύουμε ότι τελικά θα βρείτε τον τρόπο και την δύναμη να καθιερώσετε μια υπηρεσία τόσο  πολύτιμη για τους πολίτες σας………
ΑΣ ΓΙΝΕΙ Η «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ,
 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!

Με τιμή
ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΠΥΒ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΩΗ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ                                                                        ΣΗΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/08/2011 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ "ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ, ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. (ΟΣΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ).


ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΠΥΒ

     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΖΩΗ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. 03/08/2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΏΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΡΜΌΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΊΑ (ΚΥΡΚΟΓΛΟΥ- ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ).
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΆ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΤΈΘΗΚΕ ΤΟ ΑΊΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΆΛΙΣΗ ΣΤΑΘΕΡΉΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΉΣ ΣΧΈΣΗΣ (ΠΡΌΤΑΣΗ ΡΎΘΜΙΣΗΣ).
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΆ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΊΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΆΣΤΗΚΑΝ ΠΙΘΑΝΆ ΣΕΝΆΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΏΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ, ΈΓΙΝΕ ΟΜΩΣ ΣΑΦΈΣ ΌΤΙ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΈΧΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΉΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ (ΔΗΛΑΔΉ ΑΛΛΑΓΉ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΊΑΣ, ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΌΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ).
ΕΊΝΑΙ ΦΑΝΕΡΌ ΌΤΙ ΤΑ ΣΕΝΆΡΙΑ ΑΥΤΆ ΔΕΝ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΎΝ ΓΙΑΤΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΊΖΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΆ ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΆ ΤΗΣ.
ΜΠΡΟΣΤΆ Σ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΎΣΚΟΛΗ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΆΣΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΆ.
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΌΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΊΑ ΔΙΑΡΚΕΊΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΊΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΆΛΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ Ή ΝΟΜΙΚΉ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΥΒ Κ-Μ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΕ ΣΉΜΕΡΑ 03/08/2011