Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η (Ε.Π.Υ.Β. - Κ.Μ.) Ένωση Προσωπικού Υπηρεσιών "Βοήθεια στο Σπίτι" Κεντρικής Μακεδονίας, προκηρύσσει 4ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 από τις 11.00πμ έως 15.00μμ, ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους του προγράμματος Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά και Νεάπολης Συκεών, οι οποίοι έχουν προκηρύξει απεργία για αύριο Πέμπτη 24 Μαρτίου, αντιδρώντας στον κίνδυνο να μείνουν άνεργοι μετά τη λήξη του προγράμματος στις 30 Ιουλίου 2016.
Η συγκέντρωση θα γίνει στο ΙΚΑ Αριστοτέλους και πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης




Για το Δ.Σ.


      Η Πρόεδρος                          Η Γ. Γραμματέας

Ιωακειμίδου Ζωή                        Φανάρα Θεοπίστη 

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Οξύτατη επίθεση Κεγκέρογλου σε Κουρουμπλή! «Φόρτο εργασίας έχουν και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι…»

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ. Βασίλης Κεγκέρογλου.


Αφορμή αποτέλεσε ο «Φόρτος Εργασίας» που επικαλέστηκε ο Υπουργός Εσωτερικών,για να μην προσέλθει αύριο Παρασκευή 11/3/2016, να απαντήσει Επίκαιρη Ερώτηση του, για τους απλήρωτους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές, ο Β. Κεγκέρογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Κύριε Υπουργέ, «φόρτο εργασίας», έχουν οι 1200 εργαζόμενοι στις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, οι 16.000 εργαζόμενοι με το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑμεΑ καθώς και οι εργαζόμενοι στα ΚΗΦΗ, «Βοήθεια στο Σπίτι» κλπ.”, επισήμανε ο κ. Κεγκέρογλου.
“Οι εργαζόμενοι αν και απλήρωτοι για πολλούς μήνες δεν δήλωσαν κώλυμα και με αίσθημα ευθύνης συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις οικογένειες με παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που βιώνουν την ακραία φτώχεια”, επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

http://thecaller.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η (ΕΠΥΒ - ΚΜ) Ένωση Προσωπικού Υπηρεσιών "Βοήθεια στο Σπίτι" Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 και ώρα 11.00πμ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Τα Θέματα που θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω:

1. Ενημέρωση από τη συνάντηση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων και Σωματείων του ΒσΣ στο Υπουργείο Εσωτερικών - Λήψη αποφάσεων για περαιτέρω ενέργειες και κινητοποιήσεις
2. Πληροφορίες που αφορούν νομικά θέματα, αναφορά σε συμβάσεις και στους μισθολογικούς πίνακες παρουσία Δικηγόρου
3. Διαδικασία υποβολής Αιτήσεων για αναγνώριση προϋπηρεσίας σύμφωνα με το τελευταίο Νομοσχέδιο
4. Ανθυγιεινό Επίδομα 
5. Ηλεκτρονικό Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων για το ΒσΣ
6. Γενικά θέματα λειτουργίας  του ΒσΣ
7. Συζήτηση για ζητήματα του Σωματείου ΕΠΥΒ - ΚΜ


Η συμμετοχή των μελών είναι απαραίτητη καθώς και η τακτοποίηση της ετήσιας συνδρομής τους




Για το Δ.Σ.





Η Πρόεδρος                               Η Γ. Γραμματέας

          Ιωακειμίδου Ζωή                          Φανάρα Θεοπίστη