Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω μη Απαρτίας των Μελών της ΕΠΥΒ - ΚΜ στη Γενική Συνέλευση της 19ης Μαΐου 2016, αναβλήθηκε και συγκαλείται εκ νέου την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 και ώρα 16.00μμ, στο Ε.Κ.Θ., όπως προβλέπεται από το Καταστατικό.
Η παρουσία όλων των Μελών κρίνεται απαραίτητη, καθ' ότι
1ον  διακιβέβονται οι θέσεις εργασίας μας σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις συναντήσεις μας με τα Υπουργεία
2ον θα γίνει απολογισμός της θητείας του Δ.Σ.
και 3ον και τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό, θα γίνει εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, χωρίς την οποία δε θα μπορέσει να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία για την εκπροσώπηση του Σωματείου μας και άρα κατ' επέκταση και η ύπαρξή του.


Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                               Η Γ. Γραμματέας

Ιωακειμίδου Ζωή                                        Φανάρα Θεοπίστη

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η (ΕΠΥΒ - ΚΜ) Ένωση Προσωπικού Υπηρεσιών "Βοήθεια στο Σπίτι" Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  19 Μαΐου 2016 και ώρα 16.00μμ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Τα Θέματα που θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω:

1. Ενημέρωση από τις συναντήσεις του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων και Σωματείων του ΒσΣ στην Αθήνα. 
2. Απολογισμός του Δ.Σ. για τη θητεία που διανύθηκε.
3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια αρχαιρεσιών


Η συμμετοχή των μελών είναι απαραίτητη καθώς και η τακτοποίηση της ετήσιας συνδρομής τους




Για το Δ.Σ.





Η Πρόεδρος                                      Η Γ. Γραμματέας

 Ιωακειμίδου Ζωή                          Φανάρα Θεοπίστη

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ε.Κ.Θ. - Συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά - 80 χρόνια από το Μάη του 1936



Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη αντίδραση του στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και την απόφαση της να μεταθέσει την Εργατική Πρωτομαγιά την τρίτη ημέρα του Πάσχα, τονίζοντας πως η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.
Ο Εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της επετείου για τα 80 χρόνια από τον ηρωικό Μάη του 1936 την Κυριακή 8 Μαΐου στις 11:00 το πρωί μπροστά από το Ε.Κ.Θ. και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά από το κτίριο του ΕΚΘ).

Παράλληλα, εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στον αγώνα των Ιδιωτικών Υπαλλήλωνκαι την 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιούν την Κυριακή 8 Μάιου, κατά της επιβολής της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη δογματική εμμονή της, σε μέτρα και πολιτικές που εξαθλιώνουν τους πολίτες και βάζουν ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Οργανώνουμε τους αγώνες μας
Τιμούμε τους Ήρωες της τάξης μας
Τους νεκρούς αγωνιστές του Μάη του 1936
Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ
ΣΤΙΣ 11:00
 ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.



Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ

48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ Παρασκευή και το Σάββατο


Για αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου και μεθαύριο Σάββατο 7 Μαΐου εξήγγειλε απεργία και η ΓΣΕΕ μετά την ΑΔΕΔΥ. 

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ να οριστικοποιήσει τις ημερομηνίες, ενώ, επίσης, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής  και να μπει την επόμενη βδομάδα για ψήφιση στην ολομέλεια. 
Με δεδομένο, όμως ότι την Δευτέρα 9 Μαΐου υπάρχει η κρίσιμη συνεδρίαση του EuroGroup, η συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής ενδέχεται να προγραμματιστεί για Τρίτη και Τετάρτη, οπότε τότε να γίνει και η 48ωρη γενική απεργία. 
Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχει προκηρυχτεί 24ωρη απεργία από τη ΓΣΕΕ για την ερχόμενη Κυριακή, κάτι που σημαίνει ότι αν, τελικά, το νομοσχέδιο μπει στην ολομέλεια τη Δευτέρα, θα έχουμε ένα τριήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων.  






www.dikaiologitika.gr