Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η (ΕΠΥΒ-ΚΜ) Ένωση Προσωπικού Υπηρεσιών "Βοήθεια στο Σπίτι" Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 06 Αυγούστου 2016 και ώρα 10.00πμ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω:

1. Ενημέρωση για την κοινή συνάντηση με τους συναρμόδιους φορείς, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 27/07/2016.

2. Απόφαση για αποδοχή των κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας μεταξύ των Σωματείων, που προϋποθέτει και την αποδοχή του Σωματείου μας από το Συντονιστικό, σε ότι αφορά ενημερώσεις και κοινές δράσεις.

Η παρουσία των μελών είναι απαραίτητη




Για το Δ.Σ.



        Η Πρόεδρος                                   Η Γ. Γραμματέας



                                                      Ιωακειμίδου Ζωή                              Φανάρα Θεοπίστη




Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΥΒ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Στις 27-7-2016 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας η προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων εργαζομένων του ΒσΣ με την Αν. Υπουργό Εργασίας κ. Θ.Φωτίου, τον Υπουργό Εσωτερικόν και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης και ο Αντιπρόεδρος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δανιηλίδης καθώς και νομικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες των 3 συναρμόδιων φορέων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλης εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων αποχώρησε νωρίτερα από την συζήτηση ορίζοντας μια εκ νέου κοινή συνάντηση προς το τέλος Αυγούστου.
Στην συνέχεια η κ. Φωτίου αφού αναφέρθηκε στην εξασφαλισμένη για το ΒσΣ (από τον νόμο) χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους για μέχρι και το 2018, διαβεβαίωσε για την συνέχιση του ΒσΣ ως έχει και την εκ νέου παράταση έως το τέλος του 2017 παροχής υπηρεσιών από το υφιστάμενο προσωπικό, που θα εξασφαλιστεί προσεχώς με τροπολογία. Στόχος είναι το 2018 να γίνει μετάβαση του ΒσΣ στο ΟΦΗΛΙ χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη ο τρόπος που θα επιτευχθεί αυτό.
Τέλος αλλά εξίσου σημαντική καθ' όλη την διάρκεια της συνάντησης ήταν η παρέμβαση της ΚΕΔΕ και συγκεκριμένα του κ. Πατούλη, ο οποίος ξεκάθαρα τάχτηκε στο ίδιο μέτωπο με τους εργαζόμενους υπερασπίζοντας τα δίκαια αιτήματά μας προτείνοντας την συμμετοχή νομικών εκπροσώπων όλων των πλευρών προκειμένου να βρεθεί μια μόνιμη και κοινά αποδεκτή λύση στο εργασιακό θέμα των εργαζομένων στα "Βοήθεια στο Σπίτι"