Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011


         
   Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έγινε η  24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων στις δομές «Βοήθεια στο σπίτι». Με μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος απαιτήσαμε να δοθεί λύση στο εργασιακό μας καθεστώς και να μην διακοπεί το πρόγραμμα στο τέλος του χρόνου. Αντιπρόσωποι από τα προεδρεία των σωματείων συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών κο Καστανίδη. Επίσης ο υπουργός κατέβηκε από το γραφείο του και έκανε δηλώσεις στους συγκεντρωμένους. Οι δηλώσεις ήταν ότι ψάχνουν να βρουν εθνικούς πόρους για το πρόγραμμα (δεν μπορούν να πάρουν άλλα ευρωπαϊκά κονδύλια) και στη συνέχεια θα μας καλέσει για να μας παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη συνέχεια του προγράμματος.
   Δεν δεσμεύτηκε για την συνέχιση με τους ίδιους εργαζόμενους όπως  ζητήσαμε. Αυτό που μας είπε είναι ότι θα υπάρξει ποσόστωση. Δυστυχώς για άλλη μια φορά, την παραμονή της «Ημέρας των ηλικιωμένων» η πολιτεία δείχνει την αδιαφορία της για τους ανθρώπους της Τρίτης ηλικίας. Αγανακτισμένοι κάναμε πορεία προς τη Βουλή και στη συνέχεια προς την Κ.Ε.Δ.Ε., όπου έγινε παράσταση διαμαρτυρίας.
     Ως Ένωση Προσωπικού Υπηρεσιών «ΒσΣ» Κεντρικής Μακεδονίας θεωρούμε πετυχημένη την κινητοποίηση μας, δεν είμαστε όμως ικανοποιημένοι από την έκβαση των διαπραγματεύσεων από τον υπουργό. Ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην συγκέντρωση και την απεργία και ετοιμαζόμαστε για την συνέχεια. Σύντομα θα καλέσουμε τα μέλη μας σε Γενική Συνέλευση για να συζητήσουμε για τις εξελίξεις και να αποφασίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας.  


Εκ του Δ.Σ.
     
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ ΖΩΗ                                                        ΣΗΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου