Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

"Βοήθεια στο Σπίτι": εκβιασμοί για ...εθελοντική εργασία πριν την κατάργηση!


Ίσως ήρθε η ώρα να τα μαζεύουμε και να πάμε σπίτια μας. Και όσο για τους ηλικιωμένους ο Θεός να τους λυπηθεί, γιατί σίγουρα η πολιτεία δεν τους λυπάται.

Γιατί:
- Ωφελούμενοι πλέον θεωρούνται το συγγενικό περιβάλλον (παιδιά, ανίψια, εγγόνια οποιοσδήποτε συγγενής) που είναι άνεργος ή με απειλούμενη εργασία. Οι μέχρι τώρα ενταγμένοι στο πρόγραμμα είναι πλέον εξυπηρετούμενοι.
- Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι άνεργοι από τον ΟΑΕΔ δηλαδή να έχουν κάρτα ανεργίας απαραίτητα. Που θα βρεθούν αυτά τα άτομα όταν βρισκόμαστε σε αγροτικές περιοχές;
- Απειλούμενοι με ανεργία είναι όσοι είναι σε πρόγραμμα προωθητικής απασχόλησης π. χ stage ή οποιαδήποτε πρόγραμμα κατάρτισης ή προώθησης απασχόλησης το οποίο και αυτό θα πρέπει να πιστοποιείται μέσω ΟΑΕΔ. Όσοι ωφελούμενοι έχουν ασφάλεια ΟΓΑ επειδή δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να εκδώσουν κάρτα ανεργίας θα εγγράφονται στον ΟΑΕΔ σε μητρώα ανέργων και ο ΟΑΕΔ θα πιστοποιεί ότι είναι σε αναμονή ένταξης προγράμματος προωθητικής απασχόλησης.

Και βέβαια ουδεμία μέριμνα για τα μοναχικά άτομα ή αυτούς που δεν θα έχουν στο συγγενικό κύκλο άτομο με κάρτα ανεργίας που είναι φυσικά η πλειονότητα.
- Δεν θα υπάρχει ελάχιστο ποσοστό για ένταξη της δομής όπως στην προηγούμενη περίοδο. Δηλαδή παλιά μία δομή με τις τρεις βασικές ειδικότητες για να ενταχθεί έπρεπε να είχε 20 άτομα το λιγότερο έως 50. Τώρα απαλείφεται το 20 και θα υπάρχει το ανώτερο που μάλλον θα είναι 60 άτομα. Ωστόσο αν μία δομή δηλώσει ότι έχει τρία άτομα θα χρηματοδοτηθεί μόνο για τα τρία.

Δυστυχώς όλα αυτά δεν επιδέχονται καμιά αλλαγή. Είναι όροι που έθεσε η Ευρώπη και δεν υπάρχουν περιθώρια τροποποίησης, όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι των Υπουργείων.
- Η χρηματοδότηση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2011 αλλά θα ξεκινάει από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης ένταξης. Το χρονικό διάστημα από την 1/1/2011 μέχρι να υπογράψουμε οφείλει να μας πληρώσει ο φορέας υλοποίησης της δομής. Έχει αναρωτηθεί κανείς που θα βρουν οι φορείς υλοποίησης αυτά τα ποσά;

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εργαζόμενοι να εκβιάζονται να υπογράψουν συμβάσεις στις οποίες αναφέρεται ρητά ότι αν δεν εξασφαλιστεί κρατική χρηματοδότηση, το διάστημα αυτό θα θεωρηθεί εθελοντική εργασία και οι εργαζόμενοι καμία απαίτηση δεν θα έχουν από την Επιχείρηση. Και ας μην αναλύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην μεταφορά του προσωπικού, ή στην λειτουργία των επιχειρήσεων βάση του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, που πρέπει να εφαρμοστεί με τον Καλλικράτη.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
ΖΗΤΩ!!!!!!!

ΠΗΓΗ: tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου