Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΑΑ 28/04/2011

Σε σημερινή  επικοινωνία με την ΕΕΤΑΑ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
 
1. Η ΑΙΤΗΣΗ συμμετοχής των ωφελουμένων θα είναι διαθέσιμη την Τρίτη 3/5/11 στο site της ΕΕΤΑΑ. Θα συμπληρώνεται από τον ωφελούμενο και μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά θα τα τοποθετούμε σε ξεχωριστό φάκελο για τον κάθε ωφελούμενο και είτε θα τα αποστέλλουμε στην ΕΕΤΑΑ είτε θα τα παραδώσουμε οι ίδιοι όλα συγκεντρωμένα.
 
2. Σε περίπτωση που δεν αποδεικνύεται η συγγένεια με το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης θα πρέπει στην υπεύθυνη δήλωση του ωφελούμενου να αναγράφεται η ακριβής συγγένεια με τον εξυπηρετούμενο. Προτάθηκε να εξετάσουν το ενδεχόμενο που είναι σύνηθες στην επαρχία κάποιος ηλικιωμένος να είναι μοναχικός αλλά να έχει βαφτίσει κάποιον αλλοδαπό ή να του έχει γράψει την περιουσία του για να τον φροντίζει με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποια άμεση σχέση που μπορεί να θεωρηθεί και συγγενική. Από την ΕΕΤΑΑ  θα εξετάσουν το θέμα και θα  ενημερώσουν από εβδομάδα.
 
3. Σε περίπτωση ανεργίας θα πρέπει να προσκομίζεται φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας και βεβαίωση εξατομικευμένης προσέγγισης ή εάν δεν διαθέτουν την βεβαίωση λόγω πρόσφατης έκδοσης της κάρτας ή γραφειοκρατίας θα πρέπει να συμπληρώσουν μια υπεύθυνη δήλωση που να λέει ότι μέχρι 31/12/11 θα την προσκομίσουν.
 
4. Σε περίπτωση που κάποιος δεν κάνει φορολογική δήλωση με αποτέλεσμα να μην έχει εκκαθαριστικό από την εφορία μου είπε ότι μάλλον θα πρέπει να πάρει βεβαίωση από την ΔΟΥ της περιοχής του. Επισημάνθηκε στην υπάλληλο η δυσκολία της συγκεκριμένης διαδικασίας και  προτείναμε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσκομίζεται μια υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει απλά ότι νομίμως δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση λόγω χαμηλού εισοδήματος ή για κάποιο άλλο λόγο. Η ΕΕΤΑΑ είπε ότι θα απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα.
 
5.Οι ΟΓΑτζήδες θα πρέπει να πηγαίνουν στον ΟΑΕΔ να του χορηγούν μια βεβαίωση συμμετοχής τους σε κάποια δράση που θα δημιουργήσουν αυτοί. Θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον ΟΑΕΔ να διαπιστώσουμε εάν είναι ενήμεροι για το συγκεκριμένο θέμα. Εάν δεν είναι ενήμεροι θα τους λέμε να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα του Υπουργείου Εργασίας για να τους γίνει ενημέρωση και να τους δοθούν διευκρινίσεις: 210 5201 279 από την κ. Κωνσταντή Ιφιγένεια & 210 5271 418 κ. Κύρκογλου Χρήστο.
 
Προσωρινό ΔΣ ΕΠΥΒ - ΚΜ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Δ.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ. ΑΦΗΣΑΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ


ΜΙΣΚΙΑ & ΧΑΤΖΗΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ να δώσουν εξηγήσεις στους συγκεκριμένους υπαλλήλους
Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί με την περίεργη κατανομή μισθών της αντιδημάρχου πολιτιστικών Ε. Μισκία και των εργαζομένων στις δομές ( βοήθεια στο σπίτι )
Την περασμένη βδομάδα πλήρωσε από 1000 ευρώ όλους τους εργαζόμενους των δομών του νέου δήμου εκτός των πρώην δήμων, Αγίων Αναργύρων,Κλεισούρας,Μακεδνών.
Ευθέως ρωτάμε αν θέλουν κλείσουν τις δομές και με αυτό τον τρόπο γίνεται η έναρξη.
Η αντιδήμαρχος όπως και ο δήμαρχος θα πρέπει να εξηγήσουν στους εργαζόμενους γιατί αυτή η διάκριση.
Το θέμα είναι σοβαρό και δεν μπορεί κανείς που βρίσκεται εφήμερα στην διοίκηση ενός δήμους να προχωρά σε τέτοιες απαράδεκτες διακρίσεις.

«πισίνα του διαβόλου»

Στους καταράχτες της Βικτώρια στη Ζιμπάμπουε σε ύψος 108 μέτρων υπάρχει μια φυσική κοιλότητα γνωστή σαν η πισίνα του διαβόλου (Devil’s pool). Από το Σεπτέμβριο ως το Δεκέμβριο μπορεί κανείς να κολυμπήσει πολύ κοντά στην άκρη του καταράχτη, εκεί που τα νερά του ποταμού Ζαμβέζη πέφτουν με ορμή στο κενό!

Οι καταράχτες της Βικτώρια θεωρούνται ένα από τα επτά θαύματα του φυσικού κόσμου και οι φωτογραφίες από τους κολυμβητές στην «πισίνα του διαβόλου» πραγματικά κόβουν την ανάσα.



ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ


Μεταφορά σε νέο ECO datacenter
Ένα νέο, τεχνολογικά άρτιο και αυστηρά οικολογικό datacenter δημιουργήθηκε στο Στρασβούργο από την εταιρία που συνεργαζόμαστε στη Γερμανία, όπου και θα μεταφερθούν σταδιακά όλες οι εγκαταστάσεις.
Χρειάστηκαν 3 χρόνια μελέτης και κατασκευής για να ολοκληρωθεί το DataDock datacenter και να αποτελέσει το πιο eco-friendly και υπερσύγχρονο datacenter στην Ευρώπη. Έχει ήδη κερδίσει 2 βραβεία, το eco Award 2010 για τον οικολογικό του χαρακτήρα και το 5* Datacenter Star Audit, για την ποιότητα και άρτια τεχνολογία των εγκαταστάσεων του.
Το Στρασβούργο αποτελεί την ιδανική τοποθεσία και στο πέρασμα των σημαντικότερων δικτύων οπτικών ινών προς τη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Η μεταφορά όλων των servers μας στο νέο, υπερσύγχρονο και οικολογικό datacenter, πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.
Η μεταφορά των μηχανημάτων θα γίνει τις βραδινές ώρες, μη αιχμής και η επανεγκατάσταση τους θα γίνεται άμεσα στις εγκαταστάσεις του νέου datacenter. Στον παρακάτω πίνακα θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις ημερομηνίες και ώρες κατά τις οποίες θα μεταφερθούν οι servers. Από την πλευρά σας δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάποια άλλη ενέργεια. Οι IPs και όλες οι άλλες ρυθμίσεις των servers θα παραμείνουν οι ίδιες.
Πηγή VoteGreece

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Εφαρμογή των διατάξεων του ΠΔ 113/2010 «Ανάληψη υποχρεώσεων ΟΤΑ

Παραλίγο να γίνει … Τιτανικός το κανό του Γιώργου Παπανδρέου !!



Μετά το ποδήλατο, σειρά είχε και το περίφημο κανό του Γιώργου Παπανδρέου να υποστεί… βλάβη, αυτό πάντως μεσοπέλαγα. Σύμφωνα με ασφαλείς, μάλιστα, πληροφορίες τις οποίες επικαλείται σε σημερινό δημοσίευμά του ο “ΕΤ”, ο πρωθυπουργός κινδύνευσε σοβαρά, όταν λίγο έξω από την Ύδρα, και σε μια πολύ δύσκολη περιοχή για τους κωπηλάτες, έπεσε σε κακοκαιρία και το κανό… χάλασε. Στα στενά της Ύδρας κυκλοφόρησαν πληροφορίες που θέλουν τον κ. Παπανδρέου να πέφτει στη θάλασσα, αλλά για καλή του τύχη εκεί δίπλα όλως τυχαίως περνούσε ένα σκάφος του Λιμενικού το οποίο και περιμάζεψε τον πρωθυπουργό, ο οποίος προφανώς αισθάνθηκε δικαιωμένος για τις δηλώσεις του περί… Τιτανικού. Από το Λιμενικό έσπευσαν να υποστηρίξουν πως ο κ. Παπανδρέου δεν ήθελε να βρίσκεται… εκεί γύρω σκάφος του Λιμενικού, όμως τα παιδιά σε μια ακόμα πράξη ηρωισμού και μιας και δεν είχαν και τίποτα καλύτερο να κάνουν πασχαλιάτικα παρακολουθούσαν διακριτικά τους δεκάδες κωπηλάτες που αυτή την περίοδο καταφθάνουν στην Ύδρα. Το ότι φόρτωσαν μάλιστα και το κανό και το έφεραν στο λιμάνι της Ύδρας δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι ήταν ολόκληρο πρωθυπουργικό κανό, αλλά το ότι ήθελαν να εξεταστούν από ειδικούς τα αίτια της βλάβης. Ήταν μηχανική βλάβη; Υπήρχε δολιοφθορά σε κάποιο κουπί; Εμβολίστηκε από κάποιο τουρκικό κανό; Τη στιγμή που σχεδόν ένα στα τρία σκάφη του Λιμενικού είναι «καθηλωμένο» και περιορίζονται ακόμα και οι διακομιδές των ασθενών από τα μικρά νησιά του Αιγαίου από τις περικοπές στα κονδύλια για συντήρηση και επισκευή, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων μετέφεραν με φουσκωτό του Λ.Σ. το κανό του πρωθυπουργού, μόλις ολοκλήρωσε τις αθλητικές του δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών στο νησί του Σαρωνικού.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» επικοινώνησε με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη, ο οποίος δήλωσε : «Από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε στείλει άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος μαζί με φουσκωτό σκάφος στο πλαίσιο των ειδικών μέτρων φρούρησης κατά τη διάρκεια της παραμονής του πρωθυπουργού στην Υδρα. Το κανό του πρωθυπουργού μεταφέρθηκε από το σκάφος του Λ.Σ. προφανώς για λόγους φύλαξής του. Οι άνδρες του Λιμενικού πήραν μαζί τους το κανό για να μην το χάσουν στη θάλασσα». Το κανό λοιπόν σώθηκε, το ίδιο και το κύρος του πρωθυπουργού, άγνωστο βέβαια παραμένει αν σώθηκε και κάνας δύσμοιρος που αρρώστησε πασχαλιάτικα σε κάνα ακριτικό νησί με το Λιμενικό να ψάχνει για σκάφος. Μετά, πάντως, το ατύχημα με το ποδήλατο και τη «βύθιση» του κανό, ίσως ο πρωθυπουργός αποφασίσει να ασχοληθεί με κάνα ανεμόπτερο. Εξάλλου, από «Απάτσι» και «Σινούκ» έχουμε μπόλικα.
(Των Δ. Κοτταρίδη και Ν. Κουφάκου)

Βιολογική η αιτία που ντρεπόμαστε για τις γκάφες των άλλων


Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την βιολογική βάση της αίσθησης ντροπής που νιώθει κάποιος όταν γελοιοποιούνται άλλοι, ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο του Μάρμπουργκ στη Γερμανία.
Η γερμανική, μάλιστα, είναι μία από τις ελάχιστες γλώσσες στην οποία υπάρχει λέξη για αυτό το συναίσθημα ( Fremdschaemen).
Ορισμένοι ακαδημαϊκοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται απλώς για μία ιδιαιτερότητα του γερμανικού πολιτισμού.
Αλλά από την πανεπιστημιακή έρευνα, για την οποία χρησιμοποιήθηκε μία εξελιγμένη μορφή μαγνητικής τομογραφίας, που λέγεται λειτουργική μαγνητική τομογραφία (FMRI), εντοπίστηκε το ακριβές τμήμα του εγκεφάλου που παρουσιάζει διέγερση σε έναν παρατηρητή όταν κάποιος τρίτος γελοιοποιείται ή φέρεται ανάρμοστα.
Από τις συνεντεύξεις 600 ανθρώπων προέκυψε ότι οι εθελοντές αυτοί ένιωθαν ντροπή όταν ο άλλος δεν συνειδητοποιούσε την γκάφα του ή όταν κάποιος απρόσεκτος κυκλοφορούσε στο δρόμο με το φερμουάρ του παντελονιού του κατεβασμένο.
Η περιοχή αυτή του εγκεφάλου είναι η ίδια με εκείνην που μας προκαλεί ενσυναίσθηση όταν κάποιος τρίτος βιώνει οργανικό πόνο, σύμφωνα με τους επικεφαλής της έρευνας, Ζόρεν Κραχ και Φρίντερ Πόλους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην διαδικτυακή επιστημονική επιθεώσηση PloS One.
www.kathimerini.gr

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 0,70 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ...

Οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αταλάντης αποφάσισαν να αναθέσουν την προστασία τους σε ιδιωτική εταιρία security...Το παράδειγμά τους σκέφτονται να αολουθήσουν κι άλλα χωριά της Φθιώτιδα αφού έχουν την ησυχία τους έναντι 21 ευρώ την ημέρα ή 0,70 λε...πτά την ημέρα το κάθε σπίτι.

Από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, ένα αυτοκίνητο με φάρο και διακριτικά της εταιρίας και με 2 άτομα πλήρωμα, περιπολεί στους δρόμους του χωριού. Όλοι οι κάτοικοι έχουν έναν αριθμό τηλεφώνου που θα καλέσουν εάν αντιληφθούν το παραμικρό.

"Μου είχαν ανοίξει το σπίτι 10 φορές. Τώρα πέφτω για ύπνο χωρίς να φοβάμαι. Παρ΄όλο που παίρνω μικρή σύνταξη και περισσότερα θα πλήρωνα για την ασφάλειά μου", ανέφερε στο LamiaReport, ηλικιωμένος κάτοικος της Κυρτώνης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δημήτρη Κυριαζή: "Είχαμε πολλά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών αυτοκίνητων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το χωριό μας είναι πέρασμα μεταξύ Βοιωτίας και Φθιώτιδας, κοντά στην Εθνική, αλλά και προσβάσιμο από την Αττική. Εδώ και 2 μήνες περίπου που βάλαμε την security δεν έχουμε κανένα κρούσμα. Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση και είναι ευχαριστημένοι."

Μάλιστα, τις ημέρες του Πάσχα, το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε πολλές περιοχές της Φθιώτιδας και είναι έτοιμοι να ζητήσουν προσφορές από ιδιωτικές εταιρίες για την φύλαξη τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη Στερεά Ελλάδα οι ληστείες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 82% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 34%, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως στην Πελοπόννησο οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 200% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 85%.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι". ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΚΕΔΑ. Ανακοίνωση.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου  Αίγινας , συνεχίζοντας το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" για το 2011, στοχεύει στην διατήρηση του προγράμματος των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο δράσης για την "Εναρμόνιση ατόμων επαπειλούμενων με ανεργία  μέσω  παροχής βοήθειας κατ΄ οίκον"  σας γνωρίζουμε ότι :

Για το πρόγραμμα  "Βοήθεια στο Σπίτι" μπορούν  για φέτος να κάνουν αίτηση στα  γραφεία της  Κ.Ε.Δ.Α.  Π. Αιγινήτου 4 στον 2ο όροφο ( πάνω από την ύδρευση ) καθημερινά από την Τρίτη 26 Απριλίου μέχρι και την Τετάρτη  04 / 05 / 2011 και από ώρα 9π.μ. μέχρι 13μ.μ.

Προϋποθέσεις  συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:

Οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.  Κάτοχοι κάρτα ανεργίας.
Οι άνεργοι που μετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και συγκεκριμένα:

Σε πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας του ΟΑΕΔ.

Σε πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών  του ΟΑΕΔ.
Σε πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.
Σε πρόγραμμα STAGE του ΟΑΕΔ .
Άτομα ασφαλιζόμενα στον ΟΓΑ με ατομικό  εισόδημα έως  5.000,οο ευρώ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου (εφόσον είναι αλλοδαπός)
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης .
Κάρτα ανεργίας  ( φωτοτυπία ).
Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας οικ. έτους 2010.Εάν δεν υποβάλλετε δήλωση, χρειάζεται  βεβαίωση από την ΔΟΥ.
Σε περίπτωση αναπηρίας, υποβάλλεται βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής.

Ο  πρόεδρος
Νίκος  Τζίτζης

Η κατάργηση των Υγειονομικών Επιτροπών Πιστοποίησης Αναπηρίας προκαλεί ήδη σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία


Κύριοι Υπουργοί,
Για μια ακόμη φορά η ολιγωρία, η αδράνεια και η έλλειψη συντονισμού της κυβέρνησης προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία...
στους πολίτες της χώρας μας. Αυτή την φορά «θύματα» της γραφειοκρατίας και της κυβερνητικής κωλυσιεργίας είναι τα άτομα με αναπηρία, καθώς ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση των υγειονομικών επιτροπών των ασφαλιστικών ταμείων, των νομαρχιών και του δημοσίου βάσει της παρ 7 του αρθ 6 του ν3863/2010, χωρίς όμως να διασφαλιστεί η ταυτόχρονη έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) είχε έγκαιρα προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η οργάνωση και η λειτουργία του νέου Κέντρου Πιστοποίησης δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί έως την 1η Απριλίου 2011 όπως προβλεπόταν στο συγκεκριμένο νόμο, ζητώντας εξ αρχής να παραταθεί η λειτουργία των υγειονομικών επιτροπών έως το τέλος του 2011 ώστε να μην διαταραχθεί η καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία αναζητώντας τους αρμόδιους επαναξιολόγησης του ποσοστού αναπηρίας. Η ασυνέχεια που δημιουργείται με ευθύνη της κυβέρνησης έχει προκαλέσει ήδη σοβαρά προβλήματα, καθώς υπάρχουν άτομα που έχει λήξει η γνωμάτευση ποσοστού αναπηρίας και πρέπει άμεσα να επανεξεταστούν καθώς για το διάστημα που δεν αξιολογείται εκ νέου το ποσοστό αναπηρίας τους διακόπτονται οι πάσης φύσεως προνοιακές παροχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προβλημάτων που δημιουργούνται είναι ότι οι δικαιούχοι παραπληγικοί/τετραπληγικοί του επιδόματος κίνησης, των οποίων η χρήση αυτοκινήτου είναι απαραίτητη στην καθημερινότητά τους χάνουν το συγκεκριμένο επίδομα, οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία που βάσει του ποσοστού αναπηρίας τους μπορούν να χρησιμοποιούν ευεργετικές γι αυτούς ρυθμίσεις ένταξής τους στους πίνακες αναπληρωτών «χάνουν» την δυνατότητά τους να εργαστούν. Καθώς αναγνωρίσατε έστω και εκ των υστέρων ότι η ΕΣΑμεΑ είχε δίκιο ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για την δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης της Αναπηρίας καταθέσατε στο νομοσχέδιο για την «Αναμόρφωση ΣΕΠΕ και ρυθμίσεις θεμάτων κοινωνικής ασφάλισης» ότι προβλέπεται η παράταση των Υγειονομικών Επιτροπών έως τον Σεπτέμβριο του 2011. Έως ότου όμως ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία και να ισχύσει η εν λόγω παράταση θα έχουν περάσει περίπου δύο μήνες ταλαιπωρίας και μη απόδοσης των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους. Επιπρόσθετα και όπως σας έχει ήδη προειδοποιήσει η ΕΣΑμεΑ, ο χρόνος παράτασης και πάλι δεν θα επαρκέσει για την δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ίδρυσης και πλήρους λειτουργίας του, που εντοπίζονται οι καθυστερήσεις και ποιος κωλυσιεργεί την απαραίτητη αυτή αναμόρφωση λειτουργίας της απαραίτητης αυτής κοινωνικής δομής;

2. Σκοπεύετε να λάβετε άμεσα Υπουργική Απόφαση παράτασης λειτουργίας των Υγειονομικών Επιτροπών των πρώην Νομαρχιών, των Υγειονομικών Επιτροπών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του Δημοσίου, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας και να μην προβεί κανείς σε δηλώσεις τύπου ότι εξοικονομείτε χρήματα κωλυσιεργώντας και μη αποδίδοντας προνοιακά βοηθήματα στα Άτομα με Αναπηρία;

3. Σκοπεύετε να αποδεχτείτε το αίτημα της ΕΣΑμεΑ και να παρατείνετε την λειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών Πιστοποίησης Αναπηρίας έως το τέλος του 2011 ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο που βιώνουν σήμερα, δηλαδή το να μην υπάρχει δημόσιος φορέας πιστοποίησης της αναπηρίας ώστε να μπορούν να λαμβάνουν οι δικαιούχοι τις προνοιακές ενισχύσεις;

4. Έχετε αποδεχτεί το πάγιο αίτημα του Αναπηρικού Κινήματος για τον χαρακτηρισμό ως μόνιμη αναπηρία για τις μορφές αναπηρίες που δεν επιδέχονται ιατρικής βελτίωσης ώστε να μην χρειάζεται οι άνθρωποι αυτοί να υποβάλλονται σε επαναλαμβανόμενες αξιολογήσεις για επιβεβαίωση της αναπηρίας τους και σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή η διαδικασία;

-ΟΙ- ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


Εσείς γνωρίζατε τα παρακάτω10 στοιχεία για τον "Τιτανικό"???

15 Απριλίου,ήταν η 99η επέτειος του
Τιτανικού, του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που ναυάγησε στο παρθενικό του ταξίδι παίρνοντας μαζί του στον βυθό...


του Βόρειου Ατλαντικού 1.595 ανθρώπινες ζωές. Το Otherside.gr παρουσιάζει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και μύθους που ίσως δεν γνωρίζατε για το πιο πολυσυζητημένο πλοίο όλων των εποχών.


 


10. Δεν υπήρχαν γάτες στον Τιτανικό, παρόλο που οι άνθρωποι συχνά έφερναν γάτες στα πλοία για καλοτυχία και για έλεγχο των τρωκτικών.

9. Ο Τιτανικός ήταν τόσος σε μήκος, όσο είναι το Empire State building σε ύψος.

8. Ανάμεσα στους επιζώντες του Τιτανικού ήταν δύο σκύλοι.

7. Οι τιμές της κρουαζιέρας του Τιτανικού το 1912 ήταν οι ακόλουθες:

Πρώτη θέση: $4,350 (τιμή της καλύτερης σουίτας) – Δεύτερη θέση: $1,750 – Τρίτη θέση: $30

6. Στο πλοίο υπήρχαν 13 ζευγάρια που γιόρταζαν τον μήνα του μέλιτος.

5. Ο Τιτανικός ήταν φορτωμένος με 900 τόνους αποσκευών και φορτίου.

4. Το τεράστιο πλοίο χρησιμοποιούσε 14.000 γαλόνια πόσιμου νερού κάθε 24 ώρες και 825 τόνους άνθρακα την ημέρα.

3. Ο χρόνος που πέρασε από τη στιγμή που είδαν το παγόβουνο, μέχρι να προσκρούσει το πλοίο σε αυτό ήταν λίγο παραπάνω από 30 δευτερόλεπτα.

2. Ο Τιτανικός βυθίστηκε 2 ώρες και 40 λεπτά μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο.

1. Ο Morgan Robertson ήταν συγγραφέας μιας νουβέλας που γράφτηκε το 1898, δηλαδή δηλαδή 14 χρόνια πριν την τραγωδία του Τιτανικού και ονομάστηκε “Futility”. Στην νουβέλα αυτή έγραφε για ένα πλοίο που ονομαζόταν “Titan”, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο που είχε ποτέ κατασκευαστεί και χτυπήθηκε από παγόβουνο στον Ατλαντικό, μια κρύα νύχτα του Απρίλη. Και τα δύο πλοία, το κανονικό και αυτό του μυθιστορήματος ήταν ίδια σε σχεδιασμό και είχαν θεωρηθεί «αβύθιστα»!
tsekouratoi

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  Ζάκυνθος 7 Απριλίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                             Αρ. Πρ. Οικ. 13584/652
Π. Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Ταχ, Δ/νση: Διοικητήριο
Ταχ. Κώδικας: 29100                                               Προς:
Πληρ.: Α. Μαρσέλου                                               Περιφερειακό Συμβούλιο
Τηλ.: 26953-60305                                                   Ιονίων Νήσων
                                                                              Σαμαρά 13
                                                                              Τ.Κ. 49100 - Κέρκυρα


Θέμα: Διαβίβαση υπομνήματος σχετικά με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.
Σχετ.: 1) Το υπόμνημα των εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι".


              Με τη νέα ΚΥΑ (ΦΕΚ 17/Β/14.1.2011) αλλάζει ριζικά το πλαίσιο λειτουργίας των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι με αποτέλεσμα τα άτομα τα οποία εξυπηρετούνται από τα προγράμματα αυτά να πρέπει να έχουν συγγενικό πρόσωπο με κάρτα ανεργίας. Κινδυνεύουν λοιπόν οι ηλικιωμένοι και τα ΑΜΕΑ που είναι μόνοι τους να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν. Έτσι υπάρχει κίνδυνος με το νέο πρόγραμμα αφού τα εξυπηρετούμενα άτομα θα είναι λιγότερα, να υπάρχει και μείωση του προσωπικού του προγράμματος.
              Σαν κοινωνία έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που πάσχουν και να τους εξασφαλίζουμε την αναγκαία βοήθεια.
              Ζητάμε λοιπόν να αποσυρθεί η νέα Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 17/Β/14.1.2011) και να εξακολουθήσει να ισχύει το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο.

                                                                                        Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                                               ΔΙΟΝ. ΜΥΛΩΝΑΣ

«Οχι» του υπουργείου Παιδείας στη γραφή Braille


Τι καταγράφει σε υπόμνημά της η εθνική ομοσπονδία τυφλών

Με αναλυτικό υπόμνημα προς το υπουργείο Παιδείας που κατατέθηκε στις 14 Απριλίου, η εθνική ομοσπονδία τυφλών (ΕΟΤ) παραθέτει μία προς μία, όλες τις παραβιάσεις τον τελευταίο χρόνο κρίσιμων κεκτημένων στον χώρο της ειδικής εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την ΕΟΤ η οικονομική κρίση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων στον “ευαίσθητο” χώρο της ειδικής εκπαίδευσης. Η ΕΟΤ - με αφορμή την διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου για το «Θεσμικό πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής» του υπουργείου παιδείας και τη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων της 14ης Απριλίου 2011 για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση – παρεμβαίνει σε δεκαπέντε σημεία όπου οι παραβιάσεις κεκτημένων είναι κραυγαλέες, αιτούμενη αντίστοιχες διορθωτικές από πλευράς υπουργείου ενέργειες.

Επιγραμματικά, το υπόμνημα της ΕΟΤ αγγίζει θέματα όπως : Τις παράλληλες στηρίξεις από εκπαιδευτικούς της γενικής εκπαίδευσης στα πλαίσια του τρέχοντος ΕΣΠΑ, δίχως καν στοιχειώδη εκπαίδευση και εξοικείωση με τις ποικίλλες μορφές αναπηρίας.  Την μη μετεκπαίδευση και εξειδίκευση των παιδαγωγών σε μιά μόνο αναπηρία ώστε να είναι επαρκείς στο εκπαιδευτικό τους έργο. Τις δραματικές ελλείψεις εδώ και ενάμισι χρόνο ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ειδικών μηπιαγωγών και δασκάλων) στις δομές ειδικής εκπαίδευσης. Την μη κατάργηση του αναχρονιστικού Ν3699/2008 για την ειδική εκπαίδευση, παρότι τούτο ήταν προεκλογική δέσμευση των κυβερνώντων. Την διασφάλιση του απρόσκοπτου δικαιώματος στο σχολικό βιβλίο για τους μαθητές με απώλεια όρασης.
Στεκόμαστε αναλυτικότερα στο τελευταίο σημείο που αναδύει έντονα οσμή σκανδάλου. Το ζήτημα έχει ως εξής :
Δια της μεθόδου “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” το υπουργείο παιδείας χορηγεί από φέτος τα σχολικά βιβλία στους με απώλεια όρασης μαθητές αποκλειστικά και μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Επί της αρχής, τούτο είναι αδιανόητο. Η δια νόμου κατοχυρωμένη γραφή των τυφλών είναι η γραφή Braille,  πως είναι δυνατόν λοιπόν αναρωτιέται ο κοινός νους (και η ΕΟΤ) να μην προσφέρονται στους τυφλούς μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα βιβλία σε εκείνη τη μορφή της γραφής που ο νόμος τους αναγνωρίζει ως “δική” τους;  
Από φέτος, λοιπόν, τέρμα τα βιβλία σε γραφή Braille, πλήθος εξαιτίας αυτού οι διαμαρτυρίες από όλη την Ελλάδα. Σημειωτέον ότι οι μαθητές με προβλήματα όρασης είναι  ιατρικά απαράδεκτο να περνούν ώρες ολόκληρες  μπροστά από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, διότι η κατάσταση αυτή είναι γνωστό ότι επιβαρύνει και ανθρώπους με υγιή όραση. Μιά ανακούφιση των ιατρικών επιπτώσεων από την υποχρεωτική πλέον πολύωρη χρήση Η/Υ  θεωρείται η χορήγηση στους μαθητές με απώλεια όρασης οθόνης μεγέθυνσης χαρακτήρων (CCTV) ή η χορήγηση των βιβλίων σε μεγαλογράμματη μορφή. Ουδέν! Μαθητές εκτεθιμένοι, υπουργείο παιδείας που τους αντιμετωπίζει – δίχως υπερβολές – ως εχθρούς!

Ιδου και η οικονομική πλευρά του όλου θέματος: Τα υφιστάμενα τυπογραφεία γραφής Brailleπου υπάρχουν στο ενιαίο Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει πλέον λόγος να χρηματοδοτούνται. Ιδού και η αντιπρόταση κοινής λογικής της ΕΟΤ : Επιβάλλεται να χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να παρέχουν έγκαιρα και απρόσκοπτα τα σχολικά βιβλία στους τυφλούς μαθητές και στους μαθητές με προβλήματα όρασης κατά την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς. Συνακόλουθα , στο ενιαίο πλέον ΚΕΑΤ επιβάλλεται  να υπαχθεί και η μονάδα παραγωγής βιβλίων με μεγεθυσμένους χαρακτήρες που σήμερα υπολειτουργεί στο Αγρίνιο. Στο σύνολό τους δε όλες οι παραπάνω υπηρεσίες να υπαχθούν στο «ΔΙΟΦΑΝΤΟ», υπεύθυνο σύμφωνα με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του υπουργείου παιδείας για την έκδοση των βιβλίων όλου του μαθητικού πληθυσμού της Χώρας.

Αντί επιλόγου: Η στέρηση του αναφαίρετου δικαιώματος των μαθητών με απώλεια όρασης να διαθέτουν στην γραφή Brailleτο σχολικό βιβλίο εξ’ ορισμού τους κατηγοριοποιεί σε μαθητές δεύτερης κατηγορίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το υπουργείο παιδείας δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 

Πάγκαλος: "Απειλή για τη Δημοκρατία τα ανώνυμα blogs"


Ποια Δημοκρατία κινδυνεύει ρε Πάγκαλε, η Δημοκρατία του ΔΝΤ και της Τρόικας;
Η δημοκρατία του ΓΑΠ και του ξεπουλήματος της Εθνικής μας κυριαρχίας;
Η δημοκρατία των τραπεζών και τον τοκογλύφων;

Ή μήπως εννοείς τη δημοκρατία του «Τσοβόλα δώστα όλα», τη δημοκρατία του Σημίτη, του χρηματιστηρίου και του «ευχαριστώ τους Αμερικάνους;»

Δεν πιστεύω βέβαια να εννοείς τη Δημοκρατία του υποβρυχιάκια (και όχι μόνο) Τσοχατζόπουλου, του παρ’ ολίγον πρωθυπουργού (αυτός θα είχε ξεπουλήσει πιο νωρίς από σας την Ελλάδα) τη δημοκρατία των μιζο-εξοπλιστικών προγραμμάτων, των δημοσίων έργων, τη δημοκρατία της ΖΗΜΕΝΣ και του Βατοπεδίου, των τοξικών ομολόγων, του Μαντέλη και του Τσουκάτου, τη δημοκρατία των αρπακτικών που «μαζί τα φάγατε», των νταβατζήδων, των μιζαδόρων, των μεσαζόντων, των συμβουλατόρων, των ελεεινών παρατραπεζικών, των εκδοτοεκβιαστών και εκδοκουμανταδόρων τύπου Λαμπράκη, των χοντροφοροφυγάδων φίλων σας, των ημετέρων, των ανικανοδιορισμένων, των εγκαθέτων, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΕΝΝΟΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ) των … των… των…

Δε μας χέζεις ρε Πάγκαλε, που ξαφνικά θυμήθηκες τη Δημοκρατία που την βιάσατε και την βιάζετε κατ’ εξακολούθηση εσύ και όμοιοί σου τηλεκατευθυνοπαπαροσοσιαλαρπαχτομειοδότες…

Κάντε μας τη χάρη και πάρτε δρόμο όσο ακόμα είναι νωρίς (για σας) κι αφήστε την έρμη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να της γιάνει τις πληγές αυτός που τη γέννησε, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ… Άντε μπράβο!
dexiextrem.blogspot.com

Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. 1η ΜΑΗ 2011- ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΑΘΗΝΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11.00 Π.Μ.
 

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Ο ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ !!!!


 ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ 
http://www.360tr.com/kudus/kiyamet_eng/index.html

....ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ...!



ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ, ΕΛΠΙΔΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ,
ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ,
ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, 
ΠΩΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΗ ΧΑΡΑ,
ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ Η ΜΕΡΑ,
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΚΟΤΑΔΙ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΦΩΣ, 
ΠΩΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ !


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΥΠ.Υ. Μακεδονίας-Θράκης Τριάντα εννέα θέσεις Επικουρικού προσωπικού θα καλύψουν οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας της Υ.ΠΕ. Μακεδονίας-Θράκης

ΥΠ.Υ. Μακεδονίας-Θράκης

Τριάντα εννέα θέσεις Επικουρικού προσωπικού θα καλύψουν οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας της Υ.ΠΕ. Μακεδονίας-Θράκης.
Στο ΚΕΠΕΠ «Αγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης θα προσληφθούν 11 ΔΕ Θεραπευτές-Παιδαγωγοί και επτά ΔΕ Αδελφοί Νοσοκόμοι.
Στην Παιδόπολη «Αγιος Γεώργιος» Καβάλας θα καλυφθούν πέντε θέσεις ΔΕ Θεραπευτών Παιδαγωγών, ενώ από μία θέση θα μοιραστούν οι ειδικότητες: ΠΕ Ψυχολόγων, ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας και ΥΕ Βοηθ. Υγειονομικού Προσωπικού.
Το ΚΑΦΚΑ Νιγρίτας θα εντάξει στο δυναμικό του δύο ΥΕ Βοηθ. Υγειονομικού Προσωπικού, δύο ΔΕ Αδελφούς Νοσοκόμους, έναν ΠΕ Ψυχολόγο και έναν ΤΕ Φυσιοθεραπευτή. Στη Μ.Κ.Φ. Θ.Χ.Π. Δράμας θα προσληφθούν τρεις ΔΕ Θεραπευτές-Παιδαγωγοί και δύο ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας. Τέλος, ένας ΠΕ Ψυχολόγος θα προσληφθεί στον Οικο Ευγηρίας-Θ.Χ.Π. Κιλκίς, ενώ το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χαλκιδικής θα καλύψει μία θέση ΥΕ Βοηθ. Υγειονομικού Προσωπικού. Ολοι οι νέοι συνεργάτες θα εργαστούν για χρονική διάρκεια 12 μηνών.

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ

ΜΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΚΥΡΙΟΝ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΕ ΥΠΑΚΟΥΕΤΕ,
ΜΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΦΩΣ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΕ ΒΛΕΠΕΤΕ,
ΜΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΟΔΟΝ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ,
ΜΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΖΩΗΝ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΕ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ,
ΜΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΣΟΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣΘΕ,
ΜΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ,
ΜΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΝ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΘΕ,
ΜΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΦΟΒΕΙΣΘΕ,
ΜΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΠΑΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΙΝΕΣΘΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ,
ΜΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΣΩΤΗΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΑΣ,
ΜΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΕΙΡΗΝΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ,
ΜΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΠΡΟΤΥΠΟΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΜΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ,
ΜΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΑΡΤΟΝ ΖΩΗΣ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΜΕ ΜΕΤΑΛΑΒΕΤΕ, 
ΜΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΣΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ,
ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ,
ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ......
ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΒΡΕΙ ΕΚΕΙΝΗ, ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΩ....
ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΥ ΧΑΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.....
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ....
ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΟΥ, 
ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΤΗΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΠΟΙΩΝ 
"ΨΕΥΤΟΣΩΤΗΡΩΝ"..
ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΜΕ ΚΙΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΙΑ...
ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΓΩΪΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΜΗΝΙΕΣ,
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΚΕΙ....
ΟΠΩΣ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.... 
ΨΑΞΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ, 
ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ....
ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΩ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ...
ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ.....
ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ;;;



ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΣΟΥ ΜΗ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ

Αν κουβαλάς βαρύ σταυρό στην πλάτη
και δεν αντέχεις άλλο μοναχός,
σαν Κηριναίος τότε ΕΚΕΙΝΟΣ θά 'ρθει
για να σηκώσει το δικό σου το σταυρό.

Κι αν ο ιδρώτας σου σαν αίμα στάζει
γιατί είναι ο αγώνας σου πολύ σκληρός,
σαν χάδι απαλό τότε ΕΚΕΙΝΟΣ θά' ρθει
για να σκουπίσει τον ιδρώτα σου με φως.

Τον Γολγοθά σου να μην τον φοβάσαι
ακόμα κι ο θάνατος είναι νεκρός,
για σένα ΕΚΕΙΝΟΣ πάντα να το θυμάσαι
έγινε άνθρωπος κι ας είναι Θεός!

Για να σε σώσει απ΄της ψυχής τα πάθη
πέθανε σαν ταπεινομένος φονιάς,
μα κατατρόπωσε το κράτος του Άδη
κι Αναστημένος την Ανάστασή σου ζητά!

Κι αν απ΄την κούραση σε κάποια σου μάχη
αναφωνίζεις και συ διψώ,
σαν άλλος στρατιώτης τότε ΕΚΕΙΝΟΣ θά 'ρθει
όχι με ξύδι, αλλά με δροσερό νερό!

Το Γολγοθά σου να μη τον φοβάσαι
ακόμα κι ο θάνατος είναι νεκρός,
για σένα ΕΚΕΙΝΟΣ πάντα να το θυμάσαι
έγινε άνθρωπος κι ας είναι Θεός!

Για να σε σώσει απ΄της ψυχής τα πάθη
πέθανε σαν ταπεινομένος φονιάς,
μα κατατρόπωσε το κράτος του Άδη
κι Αναστημένος την Ανάστασή σου ζητά!



ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑΤΩΝ!

Σε συναγερμό η Αστυνομία το Πάσχα, καθώς οι αρμόδιοι αξιωματικοί φοβούνται επιθέσεις και γιαουρτώματα σε πολιτικούς που θα πάνε στις εκκλησίες για τον Επιτάφιο και τη Ανάσταση!
Ολόκληρο σχέδιο έχουν στήσει οι  αρχές τόσο σε Αθήνα, όσο και σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας  για να αντιμετωπίσουν πιθανές αποδοκιμασίες και επιθέσεις πολιτών σε βάρος πολιτικών προσώπων.
Κάτι  ανάλογο είχε γίνει για στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις σε σχολικές παρελάσεις τόσο την πρωτεύουσα, όσο και στην επαρχία.
Έτσι, τα κρούσματα που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα  το «θερμό» επεισόδιο της Κερατέας με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο  της κυβέρνησης κ. Θόδωρο Πάγκαλο, έχουν  θορυβήσει τους επιτελείς της  ΕΛ.ΑΣ. που έχουν στήσει επιχειρησιακό  πλάνο σε περιοχές που έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν ή εκδηλώσεις που ενδέχεται να παραστούν πολιτικοί έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.
«Έχουν  δοθεί σαφείς εντολές σε συγκεκριμένα Τμήματα να οργανώσουν επιχειρησιακά  πλάνα. Δεν πρέπει να υπάρξουν σκηνές ανάλογες της Κερατέας όπου διμοιρίες των ΜΑΤ φύλαγαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σε ταβέρνα που είχε πάει να φάει σουβλάκια» τονίζει  μάχιμος αξιωματικός και προσθέτει «Για τον λόγο αυτό έχουν ανακληθεί ακόμη και  άδειες αστυνομικών που υπηρετούν σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ή Αστυνομικά Τμήματα περιοχών που θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές εκδηλώσεις».
Πηγή  τονίζει πως ιδιαίτερα σε Μητροπόλεις, αλλά και μεγάλες εκκλησίες τα μέτρα θα είναι διακριτικά, αλλά υπαρκτά.
«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι πως τελικά ελάχιστοι πολιτικοί θα παραβρεθούν σε εκδηλώσεις. Ωστόσο η Αστυνομία πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα», λέει πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει ότι «Στην μητρόπολη Αθηνών για παράδειγμα θα υπάρχουν σε κοντινή απόσταση ακόμη και διμοιρίες των ΜΑΤ».
 πηγή : Πρώτο Θέμα

Ενημέρωση για τις νέες ρυθμίσεις δημοσιεύσεων στο Facebook


Ενημέρωση για τις νέες ρυθμίσεις δημοσιεύσεων στο FacebookΘα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με κάποιες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Μάρτιο στο Facebook (FB από εδώ και πέρα) και θεωρήσαμε πως μπορεί να σας ενδιαφέρουν!
Σκεφτήκαμε να το μοιραστούμε μαζί σας με αυτόν τον τρόπο γιατί είναι ευκολότερο να το μοιραστέιτε / share με τους φίλους σας
Στο θέμα μας τώρα:
Αναρωτηθήκατε γιατί τον τελευταίο καιρό όταν ανεβάζετε κάποια δημοσίευση στο προφίλ σας (πχ στο status/κατάσταση ή φωτογραφίες κτλ) σχεδόν πάντα ένας συγκεκριμένος αριθμός φίλων σχολιάζει και κάνει Like/ Μου Αρέσει?
Αντίστοιχα μήπως έχετε παρατηρήσει πως βλέπετε στο «Νews Feed/Τελευταία Νέα» νέα και ανακοινώσεις από συγκεκριμένους μόνο φίλους?
Μήπως οι υπόλοιποι, μέχρι πριν λίγο καιρό, σταθερά εμφανιζόμενοι φίλοι σας έπαψαν να ενδιαφέρονται ξαφνικά?
Πριν αρχίσετε να ανησυχείτε γιατί άρχισαν ξαφνικά μαζικά να σας «αγνοούν» ή γιατί έχουν εξαφανιστεί οι υπόλοιποι φίλοι σας, σας έχουμε την απάντηση!!!
Όλα τα παραπανω λύνονται και εξηγούνται γιατί οφείλονται σε μια νέα ρύθμιση του FB που ενεργοποιήθηκε αυτόματα σε όλα τα profiles!
Συγκεκριμένα , πλέον όλες οι κοινοποιήσεις, φωτογραφίες, δημοσιεύσεις, status updates κτλ εμφανίζονται αυτόματα από (αλλά και προς) τους
ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!
Αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή της αλλαγής (10 Μαρτίου μας ανέφεραν) θα βλέπετε στο προφίλ σας νέα από τους φίλους που αλληλεπιδρούσατε περισσότερο τις τελευταίες μέρες πριν την αλλαγή!
Το ίδιο ισχύει και για τους φίλους σας!!
Και αυτοί θα βλέπουν νέα και ανακοινώσεις από τους φίλους που αλληλεπιδρούσαν τις τελευταίες ημέρες!
Οπότε σιγά σιγά θα αρχίσει να μικραίνει ο αριθμος των φίλων σας που «βλέπουν» αυτά που ανεβάζετε αλλά και από όλο λιγότερα και συγκεκριμένα ατομα θα βλέπετε αυτά που εκείνα ανεβάζουν ως status/κατάσταση κτλ… Προφανώς το ίδιο ισχύει και για τις αγαπημένες σας σελίδες!
Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να επιστρέψετε στην προηγούμενη «φυσιολογική» διαδικτυακή κοινωνική σας ζωή θα πρέπει να κάνετε τα εξής απλά πράγματα!
Ας τα δούμε από την αρχή:
1. Στην «αρχική σας σελίδα/Home» στο «News feed / Τελευταία Νέα» θα πρέπει να κάνετε click στην κορυφή και να επιλέξετε να βλέπετε τα «Πιο Πρόσφατα/ Most Recent» νέα.
2. Αφού βλέπετε πλέον τα «Πιο Πρόσφατα Νέα/ Most Recent News», κάνετε ξανά click πάνω στο σύνδεσμο «Πιο Πρόσφατα / Most Recent» (ή στο βελάκι που θα εμφανίζεται πλέον δεξιά από το σύνδεσμο).
Στο πινακάκι που θα ανοίξει (drop down menu) κατεβαίνετε προς τα κάτω και κάνετε click στο «Edit Options / Επεξεργασία Επιλογών».
3. Στο παράθυρο που ανοίγει κάνετε click δίπλα από την επιλογή «Show Posts from / Εμφάνιση δημοσιεύσεων από» και από εκεί που είναι ρυθμισμένο στο «Φίλοι και σελίδες που αλληλεπιδράτε περισσότερο / Friends and Pages you interact with most» επιλέγετε το «Όλοι οι φίλοι και οι σελίδες σας / All of your friends and Pages»
ένα ακόμα βηματάκι…
4.Πατήστε «Save/ Αποθήκευση» και …μαγικά θα αρχίσουν να εμφανίζονται ξανά φίλοι και δημοσιεύσεις!!
ΒΑΣΙΚΟ: την ίδια ρύθμιση θα πρέπει να κάνουν σιγά σιγά και οι φίλοι σας οπότε ενημερώστε τους για τις αλλαγές στο FB ή κοινοποιήστε το στο προφίλ σας για να διαβάσουν τη διαδικασία!
ΠΗΓΗ: Dealand.gr

SOS!!! Αλλάξτε τις ρυθμίσεις σας στο Facebook…


SOS!!! Αλλάξτε τις ρυθμίσεις σας στο Facebook…SOS !!!!!!!
Το FaceBook άλλαξε και «ξέχασε» να μας το πει.
Κοιτάξτε πάνω στην γραμμή διευθύνσεων του ιντερνετ. Αν βλέπετε http αντί για https δεν έχετε ασφαλή σύνδεση και εύκολα θα παραβιαστεί ο λογαριασμός σας.
Πηγαίνετε στο Λογαριασμός > Ρυθμίσεις λογαριασμού > Ασφάλεια Λογαριασμού > Αλλαγή.
Kλικ στο κουτάκι που λέει «ασφαλής περιήγηση» και Αποθήκευση.
Το facebook το έχει βάλει αυτόματα στο ανενεργό!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΩΝ!!



Τις τελευταίες ημέρες περιήλθαν σε γνώση της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας πληροφορίες ότι, από κύκλους ιδιωτών -που προφανώς έχουν συμφέρον να αναλάβουν τη διαχείριση και «εκμετάλλευση» του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι»- γίνεται δήθεν «ενημέρωση» σε δημότες και ειδικότερα σε..δυνητικά ωφελούμενους ότι, ο δήμος Αλεξάνδρειας προτίθεται να διακόψει το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και να καταργήσει τις δομές που το λειτουργούν.
Με αφορμή αυτές τις - υποβολιμιαίες και στερούμενες κάθε υποστάσεως- φήμες, ο
δήμος Αλεξάνδρειας διαβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους δημότες ότι το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και οι υπηρεσίες που σήμερα παρέχει σε εκατοντάδες ωφελούμενους της περιοχής μας θα εξακολουθήσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, μέχρι το τέλος του 2011, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο της πράξης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», αλλά και επέκεινα, με την αναμενόμενη οριστική επίλυση του τρόπου χρηματοδότησης του προγράμματος, όπως υποσχέθηκαν τα συναρμόδια υπουργεία σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ.

Όπως είναι γνωστό ο δήμος Αλεξάνδρειας υπέβαλλε στις αρχές Απριλίου πρόταση στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και αναμένει εντός του Μαΐου σχετική έγκριση, προκειμένου να κριθεί δικαιούχος χρηματοδότησης για την απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος το 2011, μέσω των τεσσάρων δομών «βοήθεια στο σπίτι» που λειτουργούν στο δήμο.

Με την ευκαιρία, ο δήμος Αλεξάνδρειας καλεί τους δημότες και κατοίκους που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ από τον ΟΑΕΔ είτε είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με εισόδημα έως 5.000 ευρώ, εφόσον έχουν υπό τη φροντίδα τους ή στο στενό συγγενικό τους περιβάλλον ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες, να επικοινωνήσουν, έως τις 10 Μαΐου 2011, με τους υπευθύνους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», στα παρακάτω τηλέφωνα:

23330-51038 «Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας (13:00-15:00)
23330-81166 «Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Πλατέος (12:00-14:00)
23310-82280 «Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Μελίκης (13:00-15:00)
23313-51830 «Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Αντιγονιδών (13:00-15:00)
23333-50100 Δήμος Αλεξάνδρειας (08:00-14:00)

Διάθεση εντύπων συνταγολογίων στους δημότες-ασφαλισμένους του ΟΓΑ
Ο δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει τους δημότες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ότι παρέλαβε σήμερα από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων ικανό αριθμό εντύπων συνταγολογίων, τα οποία είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων μέσω των κατά τόπους ανταποκριτών ΟΓΑ του δήμου.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα, λόγω έλλειψης των σχετικών εντύπων σε πολλούς δήμους που οφείλεται σε υπαιτιότητα των κεντρικών υπηρεσιών του ΟΓΑ, δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν αρκετοί συμπολίτες μας.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 27-28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Κλειστή θα είναι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών από την Τετάρτη 27 Απριλίου έως την Πέμπτη 28 Απριλίου.
Ο λόγος είναι ότι, κατά την πρόσφατη αξιολόγηση των ευρημάτων του τακτικού εξαμηνιαίου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στα πρανή της Κοιλάδας των Τεμπών, ειδικοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι..η εξέλιξη των γεωλογικών φαινόμενων στην περιοχή δημιούργησε εκ νέου την ανάγκη εκτέλεσης εργασιών εκβραχισμού (ξεσκάρωμα) σε σημείο της κοιλάδας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».
Η κοινοπραξία κάλεσε ειδικούς Ελβετούς αναρριχητές, οι οποίοι θα εκτελέσουν τις σχετικές εργασίες.
Έτσι, η κίνηση θα διακοπεί στην κοιλάδα των Τεμπών από την Τετάρτη (06:00) έως και την (21:00)
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, καθώς και οι παρακαμπτήριες διαδρομές, θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Αστυνομία.
Για περισσότερες πληροφορίες οι οδηγοί μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» στο τηλέφωνο 2410 741440, καθώς και στην ιστοσελίδα www.aegeanmotorway.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΥΒ Κ-Μ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΜΑΪΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 10.00πμ ΕΩΣ 5.00μμ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ:
ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ :

1) ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΗΛ.6977323741
2) ΚΑΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΛ 6982072898
3) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΛΙΝΑ ΤΗΛ 6972440037

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ, 
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠ΄ΤΗ ΘΥΣΙΑ, ΤΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ, ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, 
ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.

ΑΣ ΓΙΓΑΝΤΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ, 
.....ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΔΙΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, 
ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΟΥ, 
ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ..... 
ΣΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ 
ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ !!!

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.




ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ. Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΓΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΚΙΒΩΤΙΟ.

Η Αγία Ελισάβετ, βασίλισα της Ουγγαρίας, επιθυμούσε να μάθει μερικές λεπτομέρειες από τα πάθη του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Ενώ προσευχόταν, φανερώθηκε σ΄αυτήν ο Χριστός και της είπε:

Αγαπημένη μου δούλη, μάθε ΄ότι οι εναντίον μου ένοπλοι στρατιώτες ήταν 125. Εκείνοι που με συνόδευαν δεμένο ήταν 33, οι εκτελεστές της δικαστικής αποφάσεως 33. Γροθιές στο κεφάλι μου 30, κοντά στον κήπο για να σηκωθώ από κάτω, μου έδωσαν 105 κλωτσιές. Τα χτυπήματα στο κεφάλι και στο στήθος μου ήταν 16.
Χτυπήματα πάνω στους ώμους μου 8. Με έσυραν με σχοινιά και από τα μαλλιά 23 φορές. Φτυσίματα στο πρόσωπό μου 6.666 , στο σώμα μου 100 πληγές και στο κεφάλι μου άλλες τόσες. Με χτύπησαν καταγής θανάσιμα μια φορά. Στο σταυρό ήμουν κρεμασμένος από τα μαλλιά δύο ώρες.

Αναστέναξα 129 φορές. Με έσυραν και με τράβηξαν από τα γένια 23 φορές. Μου έκαναν 100 αμυχές (γρατζουνιές). Στο κεφάλι 100 αμυχές και 3 θανάσιμες. Με συνόδευαν 508 στρατιώτες και 3 με οδηγούσαν. Έχυσα 4.390 σταγόνες αίμα.

Εκείνος που κάθε μέρα θα λέει αυτά 7 φορές, 7 φορές το Πάτερ Ημών, και 7 φορές το "χαίρε Κεχαριτωμένη", δώδεκα χρόνια συνέχεια, για να συμπληρώσει τον αριθμό των σταγόνων του αίματος που έχυσα, και ζήσει σαν καλός χριστιανός θα έχει από μένα 5 χάρες:
  1. Θα του συγχωρέσω όλες τις αμαρτίες.
  2. Αν πεθάνει πριν από τα δώδεκα χρόνια, θα τα λογαριάσω σαν να τα είχε συμπληρώσει.
  3. Θα απαλλαγεί από τα βάσανα της κολάσεως.
  4. Θα είναι μάρτυρας σα να είχε χύσει το αίμα του για την πίστη. 
  5. Θα κατέβω από τους ουρανούς στη Γη για την ψυχή του και για την ψυχή των συγγενών του μέχρι τετάρτης γενεάς.
Εκείνος που θα έχει μαζί του την προσευχή αυτή, δε θα παιθάνει από πνιγμό ούτε από βίαιο θάνατο. Δε θα προσβληθεί από σοβαρή αρρώστια, ούτε από κεραυνό θα χτυπηθεί, και δε θα πεθάνει χωρίς να εξομολογηθεί. Θα απαλλαγεί από τους εχθρούς του, από καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων και από άλλες κακόβουλες και ψεύτικες εις βάρος του μαρτυρίες.
Οι γυναίκες που θα υποφέρουν στον τοκετό τους και θα έχουν μαζί τους την προσευχή αυτή, γρήγορα θα λυτρωθούν από τον κίνδυνο και κάθε ανωμαλία.

Καθένας που θα εφαρμόσει τα παραπάνω, 40 μέρες πριν από το θάνατό του, θα δεί την Αγία, Αειπαρθένο Μαρία.

Ζήτω το αίμα του Χριστού, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων Αμήν.

Όποιος δεχθεί αυτά τα λόγια, δε θα μπορέσει ο εχθρός να τον πλησιάσει, 

Ευτυχισμένος θα ζει στη Γη, και θα απολαύσει την Αιώνια Ζωή.

Άρχισε να λες:
"Κύριε Ημών Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού του Ζώντος, ελέησον με τον τ(η)ν αμαρτωλό (η).

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε και Χαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος με τα σου. Ευλογημένη συ εν γυναιξί, και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.

Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά Σου, ελθέτω η Βασιλεία Σου, γεννηθήτω το θέλημά Σου ως εν ουρανό και επί της γης Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον, και άφες ημίν τα ωφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις ωφελέταις ημών. Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού. Ότι σου εστί η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα, του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.


ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Το Θείο φως της Ανάστασης
να’ χεις για συντροφιά σου
Κι άγγελοι να ‘ναι δίπλα σου
σ΄όλα τα βήματά σου

Το Θείο φως της Ανάστασης
να λάμψει στη ζωή σου
Κι όλου του κόσμου οι χαρές
να’ ναι πάντα μαζί σου

Σήμερα είναι Πασχαλιά
Κι αν η ευχή μου πιάνει
Το τέλος κάθε γολγοθά
Εύχομαι να σημάνει

Σαν ξημερώσει η Λαμπρή
κι ο ήλιος Ανατείλει
Πάρε ευχές αμέτρητες
απ΄τα δικά μου χείλη

Θέλω να κάνω Ανάσταση
μόνο στην αγκαλιά σου
να μ’ ανασταίνουν σα Χριστό
τη νύκτα τα φιλιά σου

Τη μέρα της Ανάστασης
άσπρα πουλιά θα στείλω
Να παν να πουν χρόνια πολλά
σε έναν καλό μου φίλο
Όσες κροτίδες πέσουνε
του Πάσχα την ημέρα
Τόσες χαρές σου εύχομαι
να έχεις κάθε μέρα.

Όλα της γης τα λούλουδα
και γιασεμιά και κρίνα
Σαν τις πασχαλινές χαρές
μυρίζουνε και κείνα.

Να φέρει η Ανάσταση στον κόσμο τη γαλήνη
στις χώρες που σκοτώνονται να φέρει την Ειρήνη

Εφέτος την Ανάσταση
κερί να μην ανάψεις κι
Εγώ θα κάνω το κορμί
λαμπάδα να το κάψεις
Κάνε τα χέρια σου σταυρό
Να σταυρωθώ επάνω
Και δεν με νοιάζει ανάσταση
Ποτέ μου να μη κάνω

Πέμπω τη σκέψη να σε βρει,
μαζί σου να τσουγκρίσει
«Χριστός Ανέστη!» να σου πει
κι οπίσω να γυρίσει.

Όταν με φως τσ΄ Ανάστασης
ανάψεις το κερί σου
Κάθε αχτίνα μια χαρά
να γίνει στη ζωή σου

Του Ιησού η Ανάσταση
Εύχομαι να μπορέσει
Όλου του κόσμου τσι χαρές
Μόνιμα να σου πέψει

Εύχομαι η Ανάσταση καρδιές να μαλακώσει
το αύριο καλύτερο μπορεί να ξημερώσει

Τη μέρα της Ανάστασης
δε θα βρεθώ μαζί σας
Ας γίνει η σκέψη μου φωτιά
ν’ ανάψει το κερί σας.


Η φλόγα της Ανάστασης
να ανάψει στην καρδιά σου
Για να κρατήσει ζωντανά
όλα τα ονειρά σου
Χριστός Ανέστη και ευχές σου στέλνω από την Κρήτη,
Να φτάσειw όσο θες ψηλά, ωσαν το Ψηλορείτη (Μ. Χρονάκη)

Δικορκο κόκκινο αυγό, θα βαψω να σου στειλω,
Να το θωρεις να μη ξεχνας ένα καλό σου φιλο.  (Γιώργος Αγαπάκης)

Το άγιο φως τση Ανάστασης να έχεις στην καρδιά σου
Και την αγάπη που σκορπά μίνιμη συντροφιά σου. (Γ. Kρασανακης)

Το άγιο φως τση Ανάστασης να λάμψει στη ζωή σου
Κι όλου του κόσμου οι χαρές να βρίσκονται μαζί σου.

Λύρα, λαούτα, μπαλωθιές, Ανάσταση στην Κρήτη,
Χαρά, υγεία, δύναμη και στο δικό σου σπίτι. (Φ. Νταουντακης)

Άνοιξη, Πάσχα ομορφιά, η πιο μεγάλη σκόλη,
Σαν την ημέρα της λαμπρής να ‘ναι η ζωή σου όλη. (Φωφη Κασαπάκη)

Ο,τι η ματιά σου αναζητά, ό,τι ποθεί η ψυχή σου,
Εύχομαι η Λαμπρή  να φέρει στη ζωή σου (Θ. Τσόντος)

Σαν και τη λάμψη του κεριού τσ' Ανάστασης το βράδυ
να’ ναι η ζωή σου φωτεινή χωρίς σταλιά σκοτάδι

Ήθελα μες τση φούχτες μου χαρές χιλιάδες να ‘χα,
Να τσι μοιράσω απλόχερα στους φίλους μου το Πάσχα (Τσαμάνδουρας Νικος)

Όσες λαμπάδες φώτισαν ολόκληρη τη φύση,
Τόσες χαρές σας εύχομαι σε όλη σας τη ζήση. (Εμμ. Αποστολάκης)

Όσες κροτίδες πέσανε του Πάσχα την ημέρα,
τόσες χαρές σου εύχομαι να έχεις κάθε μέρα. (Κιτρινου Μαρία)

Πασχαληνές δέξου ευχές απ την καρδιά βγαλμένες
Όλες οι μέρες της ζωής να είναι αναστημένες (Τόνια Διαλυνάκη)

Το άγιο Φως τσ Ανάστασης που κράτησες στο χέρι,
Την ευτυχία στη ζωή εύχομαι να σου φέρει. (Γ. Τσουκάκης)

Η φλόγα της Ανάστασης ν’ ανάψει στην καρδιά σου
και να κρατήσει ζωντανά όλα τα όνειρά σου. (Τζιράκη Βασιλία)
Τη σκέψη έκανα κερί τση Ανάστασης την ώρα,
για να σου φέγει στη ζωή σε ΄ηλιο και σε μπόρα. (Δ. Τρουλάκης)
Το Άγιο Φως Τσ΄Ανάστασης
Να ανάψει στη καρδιά σου,
Για να κρατήσει ζωντανά
Όλα τα όνειρα σου

Το Άγιο Φως τσ΄Ανάστασης
Κι αν ανάψει στην καρδιά μου
Ντελόγο θα το κρουψουνε
Τα’ αναστενάγματά μου.
Όσα κι αν έχεις βάσανα
Να μη το βάζεις κάτω
Σκέψου να ήσουν αρνί
Ετουτο το Σαββάτο.

Σαν του κεριού το Άγιο Φώς τσ'Ανάστασης το βράδυ,
‘να 'ναι η ζωή σου φωτεινή χωρίς σταλιά σκοτάδι.

Όλου του κόσμου οι χαρές,
που υπάρχουμε να ‘ρθουνε
Τώρα που αναστήθηκε ο Χριστός
στα σπίτια σας να μπουνε

Έπλεξε την αγάπη μας
η σκέψη μου δαντέλα
Για να τη δέσει στο κερί τσ΄Ανάστασης δαντέλα

Θέλω τα χέρια σου σταυρό
Να σταυρωθώ επάνω
Και δεν με νοιάζει Ανάσταση
 ποτέ μου να μην κάνω

Έλα να κάμω ανάσταση, η θλίψη  να περάσει
Να ξαναγεννηθώ, να ξανά βρω το γέλιο που ‘χω χάσει.
Σαν του Χριστού τη Σταύρωση μοιάζει η έλλειψη σου  και Ανάσταση μου η στιγμή που θα βρεθώ μαζι σου!